Blogtour: Hart-Slag van Joanne Carlton

Hallo allemaal

Zoals twee weken geleden aangekondigd, neemt Books and Flix deel aan de blogtour van “Hart-Slag” van Joanne Carlton.

Enkele weken geleden ontvingen we hiervoor een leuk pakket, een zwarte box met niet één, maar twee boeken en enkele leuke extra’s.

Naast “Hart-Slag” van Joanne Carlton, kregen we ook het boek “Loopgravenhel(d)”erbij van dezelfde auteur.

IMG_7152

In het pakket zaten ook een pen, een geboortekaartje van de uitgeverij “Hamley Books”, een gloednieuwe uitgeverij die auteur Joanne Carlton, aka Sandra J. Paul heeft opgericht en dewelke Hart-Slag, Heart-Beat en Kill Me Again heeft uitgegeven. Ook zaten er twee previewboekjes en boekenleggers van de twee laatstgenoemde boeken in het Engels bij (zie foto’s). Het is een zeer leuk pakketje dat duidelijk met veel zorg werd samengesteld. Het is ook het mooiste boekenpakketje dat ik al heb mogen ontvangen per post om te reviewen.

IMG_7159

Over naar de review van “Hart-Slag”.

De vorm

Toen ik het boek “Hart-Slag” uitpakte, viel me onmiddellijk op hoeveel dikker het boek is geworden dan “Heart-Beat”. Een verklaring hiervoor is dat er een ander lettertype werd gebruikt, de puntgrootte lijkt ook eentje hoger te zijn, en het boek is ook een beetje kleiner dan zijn Engelstalige broertje. Dat is uiteraard niet storend.

Het tweede wat me opvalt is de prachtige cover, die ook, net als “Heart-Beat”, duidelijk gelinkt is aan de flaptekst en de inhoud. Dit is voor mij ook een pluspunt. Het schept namelijk een sfeer en een idee waaraan je je mag verwachten.

“Don’t judge a book by its cover” wordt heel vaak gezegd. Toch is dat, de titel én de flaptekst het eerste waar ik op afga als ik een boek koop/kies. Met andere woorden, in de boekhandel zou ik ook meteen dit boek hebben opgenomen om nader te bekijken, en gekocht hebben.

Het verhaal

“Hart-Slag” gaat over Sam en Jasper, die hartsvrienden zijn en door een dramatische gebeurtenis enkel dichter naar elkaar zijn toegegroeid, zonder dat er daarom per sé een relatie uit groeit. Ze hebben allebei hun dromen, maar durven ze niet altijd even goed na te jagen.

Totdat Jasper verschrikkelijk nieuws te verwerken krijgt. Hij heeft niet meer lang te leven. Als hij zijn dromen nog wil realiseren, moet hij het nú doen. Zo wil hij graag voor een publiek zingen en zijn talent tonen. En daar kan Sam hem bij helpen.

Sam kent Jaspers geheim en grote droom, en is maar wat blij om hem te helpen. Maar daarvoor moeten ze alles en iedereen achterlaten om Jaspers droom te verwezenlijken. En ze moeten zich voorbereiden op het afscheid nemen.

Zal het hen lukken?

Wat vond ik ervan?

Het verhaal steekt sterk in elkaar. We maken kennis met Jasper, die zijn best doet om aan zijn vaders verwachtingen te voldoen, maar zelf eigenlijk andere dromen heeft.

Daarnaast maken we kennis met de eigenwijze Sam, Jaspers beste vriendin. Ze delen alles met elkaar, ze zijn er voor elkaar, …

Het verhaal wordt zowel vanuit het oogpunt van Jasper als van Sam verteld, in de ik-vorm. Hierdoor is het gemakkelijker om je in te leven in de personages, het verhaal, hun gevoelens, gedachtengang, …

De personages worden goed uitgediept in dit boek. Je weet vrijwel meteen wat de achtergrond van het personage is, waarom hij/zij op een bepaalde manier reageert, wat hen bezighoudt, … Mede doordat het in ik-vorm wordt verteld. Dat is wel aangenaam. Je begrijpt hun reacties beter hierdoor.

Ook de nevenpersonages zijn goed uitgediept, wie op welke manier verwant is met de personages, wat ze doen, waarom ze dat doen, …

Daarnaast zijn er ook verschillende interessante plottwists in het verhaal. Net als je denkt hoe het prachtige verhaal van vriendschap verdergaat, verrast Joanne Carlton je weer met een plottwist. Dit maakt het hele verhaal toch wel een pageturner. Je wilt namelijk weten hoe het verhaal verdergaat.

Uiteraard is het wel een triest verhaal, maar de vriendschap die hier verteld wordt, is zo prachtig! De reis die deze personages maken is nét zo prachtig. Net zoals de Engelstalige versie doet het je soms over je eigen leven nadenken. Zeker wanneer er over “bucketlists” wordt gesproken. Het is echt een “heartfelt” story.

Dit boek moet je zeker volledig uitlezen, want Joanne Carlton weet je steeds opnieuw te verrassen en er steken prachtige boodschappen in het verhaal, voor de goede verstaanders!

En de boodschappen die erachter steken, maken het net zo mooi. De boodschappen die ik hieruit heb gehaald zijn:

  • Wil je iets doen, doe het dan nu
  • Volg je dromen, niets is te gek
  • Je bent nooit alleen op de wereld, ook al denk je dat soms, zie je alleen nog maar duisternis, zie je het niet meer zitten, … Er is altijd wel iemand voor je, ook al lijkt het soms moeilijk.
  • Geef nooit op!
  • Geniet van het leven, zoveel mogelijk. Straks is het misschien te laat.

Over de auteur

“Heart-Beat” is het eerste Engelstalige geesteskind van Joanne Carlton. En Joanne Carlton, daar heb je zeker ook al over gehoord. Misschien nog niet als Joanne Carlton, maar wel als Sandra J. Paul. Zij schreef onder andere ook de “Eilanden” reeks, “Azerty” en “Moordspel”. Joanne Carlton is haar Engelstalige alter ego en ze heeft ondertussen ook al een tweede Engelstalig boek uitgebracht, namelijk “Kill me again”. Nu heeft ze “Heart-Beat” dus ook naar het Nederlands (zélf!) vertaald.

Rating

Cover: 5* / 5
Verhaal: 5 * / 5

Ik geef de cover de maximumscore, zoals eerder gezegd omdat het heel mooi uitbeeldt waarover het verhaal gaat, welke sfeer er rond het boek hangt, …

Het verhaal is goed met details beschreven, waardoor het voor mij zelfs “filmisch” voor te stellen was, en het dus duidelijk was waar Joanne naartoe wou. Bovendien doet het verhaal je dus nadenken over je eigen leven en zijn er verschillende boodschappen uit het boek te halen. Dit vind ik prachtig gedaan! Vandaar dus ook de maximumscore.

Info over het boek

Hart-Slag - Joanne Carlton
Bron: Standaard Boekhandel

“Hart-Slag” van Joanne Carlton
Originele titel: “Heart-Beat” by Joanne Carlton
Uitgeverij: Hamley Books ( www.hamleybooks.be )
Aantal pagina’s: 470
Te koop bij: Standaard Boekhandel

Blogtour

Ik heb de blogtour afgetrapt. Vanaf morgen is het de beurt aan mijn collega’s van Leeskost

42142824_720087108345188_6776383659126554624_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *