Nieuwsupdate Books and Flix – Boeken- en serie-/filmnieuws!

Welkom bij onze eerste nieuwsupdate over zowel boeken als series en films!

Dit bericht is een try-out.

De afgelopen weken zijn er verschillende nieuwtjes verschenen die ik graag met jullie wil delen. Ik begin met het boekennieuws:

Boeken

5 (vijf!) weken lang heeft “Hart-Slag” van Joanne Carlton op nummer 1 gestaan in de boekenlijst top 10 van Hebban. Jammer genoeg is ze nu gezakt naar de tweede plaats.

De eerste plaats wordt nu ingenomen door “Truth or Dance” van de Nederlandse auteur Chinouk Thijssen. Dit is al haar tweede boek, na “Fataal Spel”.

Maar ondertussen zit Joanne Carlton/Sandra J. Paul niet stil. Ze heeft namelijk hard gewerkt aan een volgend boek, genaamd “De Duistere School”. Dit boek zal uitkomen op 1 februari 2019 in zowel België als Nederland. Wil je alvast een sneakpeak van de cover? Klik dan HIER.

Ondertussen heeft Toni Coppers ook een nieuwe thriller uitgebracht, namelijk “De Genezer”, een nieuwe thriller in de Liese Meerhout-reeks, die zich opnieuw afspeelt in het buitenland. Hij staat al op onze verlanglijst. Staat hij ook al op de jouwe? Meer informatie over het boek vind je HIER

Afgelopen jaar kondigde Anja Feliers aan dat ze een boek zou uitbrengen dat losstond van de Kathleen Verlinden-reeks. “Wat hij me zei” was de titel. In april kondigde ze aan dat het project voor onbepaalde tijd was uitgesteld. Nu is duidelijk geworden dat het boek in april zal uitkomen. Op internet circuleren echter meerdere releasedata. Zo stelt Hebban dat hij op 31 december 2018 zou uitkomen en Bookspot heeft in haar magazine 3 januari 2019 aangekondigd. Deze data zijn dus ONJUIST!
Anja Feliers heeft de releasedatum zelf bevestigd in een post in de boekengroep “Boekenfans!

De Belgische schrijfster Eva Linden heeft afgelopen weekend het derde boek van haar trilogie “Maanziek” voorgesteld. Het eerste en tweede boek noemen “Maanziek” en “Alpengloed”. Het nieuwste boek heet “Avondster” en is vanaf nu overal te koop. Het boek is een Young Adult-roman.

Film- en serienieuws

Dit nieuws betreft vooral Belgische films- en seriekijkers!

Op 1 november is op Netflix België de volledige Harry Potter-saga verschenen (ZONDER Fantastic Beasts!). Er is alleen één minpuntje: Je kunt hem enkel zonder Nederlandse ondertiteling bekijken. Geen paniek dus als je hem niet op je Netflix-account terugvindt. Je moet namelijk de taal op Engels instellen.

Om het jezelf gemakkelijk te maken, deel ik graag volgende tip met jullie:
Surf op je pc/laptop naar netflix.com . Ga naar “Profielen beheren”, en maak daar een nieuw profiel aan. Geef het profiel een naam (bijvoorbeeld “Engels”). Stel de taal in op Engels. Vervolgens kun je door een nóg groter aanbod surfen! Zo staat er bijvoorbeeld Jupiter Ascending, The Walking Dead en dus ook Harry Potter op. MAAR zonder Nederlandse ondertiteling.

Vorige week (14 november 2018) is ook Fantastic Beasts 2 uitgekomen in de Belgische filmzalen. Wij hebben hem echter nog niet gezien (dit zal mogelijk in de loop van volgende week (week van 26 november) of de week erna (week van 3 december) zijn.

Dan mag je uiteraard ook een review verwachten. Maar nu al heerst er heel wat controverse. Hoewel J.K. Rowling zelf heeft meegewerkt aan het script, zouden er toch heel wat “fouten” in de film zitten, waardoor de verhaallijnen van Harry Potter niet meer kloppen. Zo zou professor Anderling/professor McGonagall in deze film voorkomen, terwijl ze toen normaal gezien nog niet eens geboren was.

We laten ons niet beïnvloeden door het nieuws dat al gelekt is (dat we vanwege verdere spoilers hier ook niet gaan plaatsen). We gaan het binnenkort zelf ontdekken.

Verder heeft Telenet aangekondigd dat Play duurder zal worden vanaf 26 november, namelijk +20%. Play is een on-demand-platform van het Belgische Telenet en kost(te) 10 euro per maand. In ruil hiervoor krijg je een redelijk aanbod van films en series. Grote afwezige hierbij waren echter HBO-series. Daarvoor moest je een abonnement op het nóg duurdere Play More (24,95 €/maand) nemen. Dat is nu echter verleden tijd.  Voor Play gaan vaste klanten die dit reeds hadden, tot en met 31 januari gewoon 10 euro blijven betalen. Daarna betalen zij 11,95 € per maand. Nieuwe klanten die Play aanschaffen, gaan meteen 11,95 € per maand betalen.

Telenet haalt hiervoor als reden aan dat ze dankzij een nieuwe deal met HBO, nu ook in Play meer HBO-content mogen plaatsen. Ik heb dit meteen nagekeken en de HBO-content is nu al zichtbaar in Play: onder andere True Blood, The Walking Dead én Game of Thrones zitten nu al in het Play-aanbod.

Hierdoor wordt het verschil met Play More kleiner. Het enige verschil is nu dat Play More recentere topfilms aanbiedt, die eerder in de filmzalen hebben gedraaid. Zo kun je bijvoorbeeld Black Panther, Thor Ragnarok, Jumanji, The Greatest Showman en Kidnap in Play More bekijken.

Meer info en het nieuwsbericht vind je HIER (Het Nieuwsblad).

Wat vind je van deze try-out? Wil je dit meer zien verschijnen? Heb je nog enkele tips/trics/opbouwende kritiek? Laat gerust een comment hieronder of op de Facebookpost na. Je mag ook mailen naar booksandflixbe@gmail.com !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *