Recensie: Boek: “De Duistere School” van Sandra J. Paul

Goedeavond, welkom bij onze recensie!

Deze keer neem ik deel aan de blogtour van “De Duistere School” van Sandra J. Paul. Zie onderstaande foto voor alle deelnemers:

Gisteren was het de beurt aan Ingrid Poisson, vandaag aan mij, en morgen aan ThrillersNMore.

Enkele weken geleden ontving ik een bijzonder tof pakketje van Hamley Books. In het pakket: Uiteraard het boek, een soort (school)tasje, met daarin een schrift, een zwart potlood, gom, slijper, twee duimspijkers, een paperclip en een leuke brief van de auteur.

De jonge uitgeverij Hamley Books had duidelijk weer haar werk gemaakt om er een zo leuk mogelijk pakketje van te maken. Missie geslaagd!

Bron: www.bruna.nl

Waarover gaat het boek?

Na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw middenin Kraaidorp. Niemand heeft een idee wie de eigenaars zijn, waar het gebouw vandaan komt, wat de bedoeling is, … Het enige wat zeker is: Er is veel schade in Kraaidorp sinds de Grote Storm en de vreemde gebeurtenissen stapelen zich op.

Het gebouw dat plots verschenen is, blijkt “De Duistere School” te heten en wordt geleid door Bertus en Colette Zwart. Ze claimen dat zij de nieuwe school, tevens een internaat beheren, en dat alle kinderen vanaf nu naar hun school gaan. En niemand, geen enkele ouder en geen enkele leerling, lijkt te protesteren. Alleen Quinten beseft dat er iets helemaal niet klopt, maar niemand gelooft hem.

Mijn mening?

Vooraleer een boek mijn interesse wekt, kijk ik altijd eerst naar de cover. Dat is in dit geval niet anders. Wat een prachtige, mysterieuze cover. In dit geval is het simpelweg in één lijn met de titel van het boek. “De Duistere School”, en dat zie je dus op de tekening. De rillingen lopen haast door je lijf. Lekker duister, een kraai, avondlucht, vervallen huis, … Love it!

Het boek is trouwens een hardcover en voor mij persoonlijk vind ik het ook de enige passende optie voor dit boek. De auteur heeft een goede keuze gemaakt door voor een hardcover voor dit boek te kiezen!

De ondertitel wekt voor mij ook bijzonder extra veel spanning op!
“Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg!”

Dat geldt niet alleen voor deze school, maar ook voor het hele boek. Het boek is een jeugdthriller en ik vond het boek heel vlot geschreven, geen al te lange zinnen, goede beschrijvingen, maar toch is er nog heel veel ruimte overgelaten voor de fantasie van de lezer. Het is ook een boek dat me meteen vastgreep, en dat vind ik belangrijk.

Zoals we van Sandra J. Paul gewend zijn, bevat dit boek enkele psychologische en paranormale tintjes, en enkele plottwists die ik niet zag aankomen. Ook hier verrast Sandra J. Paul me telkens weer opnieuw mee. Telkens als ik denk te weten wat er gaat gebeuren/hoe de vork in de steel zit, gooit ze het roer volledig om en sta ik daar dan.

Het boek is dus een echte pageturner. Op de eerste pagina van elk nieuw hoofdstuk vind je trouwens weer een prachtige tekening die in de lijn ligt van het hoofdstuk en/of waar het zich ongeveer afspeelt. (Vb: onderweg: takken-spanning, bij het huis: een huis, in het huis/school: gangen, …) Prachtig gedaan.

Extra leuk weetje: Sandra heeft dit boek samen met haar zoon geschreven, die haar feedback gaf tijdens elk hoofdstuk. Ze heeft met dit verhaal ook deelgenomen aan een wedstrijd en belandde op een shortlist. Niet verwonderlijk, me dunkt!

Het boek was een waar genot om te lezen en ik raad hem aan iedereen aan.

Mijn score:

Cover: 4.5 * / 5
Inhoud: 4.5 * / 5
Verhaal: 4.5 * / 5

Algemene score: 4.5 * / 5

Een prachtig boek dat je vanaf de eerste pagina vasthoudt, waarin ruimte is gelaten voor de fantasie van de lezer, de spanning is goed opgewekt, en daar heeft om te beginnen de cover en de ondertitel heel veel mee te maken. Ik hou van covers die een groot deel van de titel/inhoud omvatten. Het is een boek dat ik sowieso in de boekhandel ook zou oppakken en van naderbij bekijken, en die sowieso mee afgerekend zou worden.

Info over het boek:

De Duistere School van Sandra J. Paul – Hardcover
Uitgeverij Hamley Books
Aantal pagina’s: 215
Prijs: € 17,50
Te koop via: hamleybooks.be, Standaard Boekhandel, Bol.com en Bruna.nl
Uiteraard ook te koop via de gewone boekhandels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *