Recensie: Boek: Trigger van Wulf Dorn

Vroeger ging ik regelmatig naar Boekenfestijn, zoals de naam het zegt, een festijn van boeken die daar aan goedkope prijzen werden verkocht. Jammer genoeg is Boekenfestijn deze maand failliet verklaard. Een jammere zaak. Mijn mandje was steeds bijzonder goed gevuld wanneer ik aan de kassa kwam.

Een van de laatste boeken die ik daar gevonden heb, is Trigger, van Wulf Dorn, een Duitse schrijver. Wat een boek!

Bron: bol.com

Het verhaal gaat over een vrouwelijke psychiater, Ellen Roth, die een vrouw ontmoet die bijzonder bang is van de Zwarte Man, en haar vraagt om haar te beschermen van hem. Na drie dagen is de vrouw plots verdwenen, en lijkt Ellen de enige te zijn die van haar bestaan af weet. Ze doet er alles aan om de vrouw terug te vinden.

Vanaf de eerste letter wordt je bijna letterlijk meegezogen in het verhaal. Het verhaal is namelijk zo goed geschreven dat het lijkt alsof je in een film zit. De beschrijvingen zijn bijzonder duidelijk, er is heel erg gelet op details, … En wat het boek net zo fijn maakt, is dat er niet veel verschillende personages zijn. Daardoor kun je je ook zeer goed inleven in de personages en wat er in hun hoofd omgaat. Zo kun je ook gemakkelijker terug in het boek komen wanneer je het boek opnieuw opneemt.

Het laatste gedeelte heb ik in één ruk uitgelezen (lees: 200 paginas op één avond). Zo spannend was het! Ik moest wel, want ik wou weten waar die vrouw was en wat er met haar gebeurd was, en wie nu in hemelsnaam die zwarte man was.

Kortom: Het boek is een echte aanrader. En het einde? Dat zag je nooit komen! Ondertussen heb ik de boeken Ijzige stilte en Waanzin gekocht van dezelfde schrijver. Deze boeken spelen zich in dezelfde omgeving af. Ik kan niet wachten om ook mijn tanden in deze boeken te zetten!

Bron: Google
Bron: bol.com

Trigger, van Wulf Dorn
400 pagina’s

Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Mijn recensie: 4,5* / 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *