Review: Boek: “Moordspel” van Sandra J. Paul

De cover (zie foto hieronder) sprak me onmiddellijk enorm aan, en de slagzin die je op de achterkant vindt (“Hoe stop je een man die niets meer te verliezen heeft”), sprak voor mij nog meer tot de verbeelding! Ik ben onmiddellijk beginnen te lezen en bijna niet meer gestopt.

Waarover gaat “Moordspel” nu eigenlijk?

Dieter Santens en agent Ben Wagemans nemen op dezelfde dag een besluit. Ze willen allebei stoppen met leven. Ze hebben hiervoor elk hun eigen redenen. Dieter is een verminkte kluizenaar door een traumatische gebeurtenis, terwijl agent Ben Wagemans nooit het verlies van zijn jeugdliefde heeft kunnen verwerken. Beide mannen leren elkaar toevallig kennen wanneer Isabel verdwijnt. Ben is vastberaden om Isabel terug te vinden en haar leven te redden. Maar dan stelt Dieter aan Ben voor om een moorddadig spel te spelen, waarbij Isabels leven op het spel staat. Zal Ben Isabel kunnen redden? Hoever zullen Ben en Dieter moeten gaan en in hun eigen verleden graven? Welk geheim verbergen ze allebei?

Wat ik ervan vond

Ik zal meteen met de deur in huis vallen! Wát een boek en Sandra, wat heb je ons in godsnaam aangedaan? 

In de proloog word je meteen in het verleden gesmeten met een traumatische gebeurtenis. Maar als je dacht dat dat het geheim van één van beide mannen is, dan ben je eraan voor de moeite! Elk hoofdstuk, elke pagina vraagt om verder gelezen te worden. Het boek is een echte page turner. Je wilt weten hoe het verdergaat, wat de geheimen zijn, zullen Isabel, Dieter en Ben het moorddadige spel overleven?

Sandra heeft de personages naar mijn mening heel goed en doordacht uitgewerkt. Je komt van elk personage geleidelijk aan iets te weten, en alle details zijn goed uitgewerkt. Uiteindelijk, als je het boek gelezen hebt, zul je alle details en links snappen en zie je de rode draad door het verhaal. Dit vind ik heel erg belangrijk in een boek, en Sandra heeft dat goed aangepakt!

Naar goede gewoonte steekt er ook een klein paranormaal tintje in het verhaal. Ik ben hier heel erg voor, voor iets uitzonderlijks, iets abnormaals, op de voorwaarde dat er een logische verklaring voor is waarom dat dit zo is. En ook dat heeft Sandra weer prachtig uitgewerkt, net zoals in haar Young Adult-reeks “Het Eiland” en haar andere thriller “Azerty”. Het maakt het verhaal en het paranormaal tintje net éxtra geloofwaardig. 

Er zijn vele plottwists in het verhaal die je ook nu weer doen blijven verder lezen. Ook hier houd ik van. Net als je denkt te weten hoe iets in elkaar zit, dan is het weer net helemaal anders. Voorspelbaarheid is dus 0,0.

Het boek werd heel mooi en vooral héél verrassend afgewerkt. MAAR! Jawel, een maar! Het boek schreeuwt gewoonweg om een vervolg! En ik hoop dat dat er vlug zal komen! Ik kijk er alvast naar uit en beloof plechtig dat ik er minder lang over zal doen om hem dan te reviewen! 

Conclusie

Ik geef dit boek persoonlijk 5 sterren van de 5. Dit is iets wat ik normaal gezien nooit doe, maar dit boek heeft het gewoonweg verdiend! Mijn mama en mijn oma hebben het boek ondertussen ook gelezen en sluiten zich hier volledig bij aan.

Het is gewoon goed uitgewerkt, zowel het verhaal als de personages. Het is een echte pageturner die schreeuwt om een vervolg!

Nu moet ik alleen nog zien te weten te komen of er al dan niet een vervolg aankomt!  Want dat wil ik nu écht wel weten!

"Moordspel" van Sandra J. Paul
Bron: Bol.com

Aantal sterren: 4* / 5

“Moordspel” van Sandra J. Paul
343 pagina’s
Witsand Uitgevers

16.433 reacties