Review: Film: “Winchester”

Bron: www.cinenews.be

De naam van de blog “Books and Flix” heeft als doel zowel aankondigingen, interviews als recensies van zowel boeken als films/series te plaatsen, al dan niet op Netflix.

Dat laatste heb ik wat verwaarloosd, daarom post ik nu in één klap twee filmreviews.

De eerste review zal “Winchester” zijn. Deze film heb ik vorige week voor het eerst samen met een vriendin bekeken op dvd. Hij staat dus nog niet op Netflix (zie onderaan de review waar je hem wel kan bekijken!)

Al sinds hij uitkwam in de filmzalen stond hij op mijn verlanglijstje om te zien, maar onze agenda liet het niet toe. Nu dus wel. Ideaal ook voor Halloween.

Waarover gaat “Winchester”?

Sarah Winchester is de erfgename van het Winchester-imperium nadat haar man en kind overleden zijn. Winchester is een fabriek die geweren produceert. Ze leeft in een zeer grote villa, waar steeds aan wordt verder gebouwd. De reden hiervoor is simpel: alle slachtoffers van Winchester-geweren sporen Sarah Winchester aan om haar huis verder te bouwen, zodat zij rust kunnen vinden. De bestuursleden van Winchester willen echter dat Sarah onderzocht wordt door Dr. Eric Price, om haar geestelijke gezondheid te evalueren. Zij denken namelijk dat Sarah niet meer helder kan functioneren.

film1806-winchester
Bron: http://www.chicagoreader.com

Mijn mening:

Veel horror- en thrillerfilms worden gemaakt om de toeschouwers zoveel mogelijk de stuipen op het lijf te jagen, zonder dat er een echte logica of zelfs maar een verhaal achter zit.

Dat is bij Winchester totaal niet het geval. Je merkt dat de makers hier wel degelijk een verhaal proberen te vertellen.

Er is zeker wel een spanning aanwezig in de film. Er zijn ook verschillende schrikmomenten waar je je niet altijd aan verwacht en je de stuipen op het lijf krijgt.

Ook het feit dat dit verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten, geeft het verhaal nog wat extra spanning.

De cast was zeker ook niet van de minste: onder andere Helen Mirren en Jason Clarke spelen een hoofdrol in deze thriller van formaat!

Deze film hoef je niet per sé op Halloween te zien, maar blijft wel een steengoede thriller met inhoud. Daarom raad ik je deze film ook ten zeerste aan!

Score:

Verhaal: 5 * / 5
Spanning: 4 * / 5
Thrillergehalte: 4,5 * / 5

Info over de film:

Winchester
Regisseur(s): Michael Spierig, Peter Spierig
Cast: Helen Mirren (Sarah Winchester, bekend van “The Queen”, “RED” en “RED 2”), , Jason Clarke (Dr. Eric Price, bekend van “Zero Dark Thirty”, “Everest”, “The Great Gatsby”) en Sarah Snook (Marion Marriott, bekend van “Not Suitable For Children” en “Steve Jobs”)
Genre: Thriller/Horror
Speelduur: 99 minuten
Release: februari 2018

OPGELET! Deze film staat nog niet op Netflix. Hij is wel te huren via Google Play, iTunes, Moviemax (Android, iOS, pc, en ook een app op sommige Smart TV’s) en vanaf december 2018 op te vragen via Play More (Telenet). In Nederland kun je de film ook opvragen via Videoland en Pathé Thuis. Hij is ook beschikbaar op dvd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *