Recensie: Boek: Kamer 305 van Yvonne Franssen

Ik heb een tijdje in een serieuze leesdip gezeten. Geen enkel boek kon me vasthouden. Totdat ik in een Facebookgroep een promo-campagne zag passeren voor Kamer 305 van Yvonne Franssen. De cover (zie foto hieronder) sprak me onmiddellijk aan. De inhoud nog meer.

Ik besloot om dit boek te lezen en heb er géén spijt van gehad!

Bron: Bol.com

Waarover gaat het boek?
Mijn samenvatting:
Het huwelijk van Kim zit in een sleur, net als dat van Martijn. Ze hebben samen een affaire die telkens plaatsvindt in kamer 305 van een hotel. Op een bepaalde dag hebben ze opnieuw afgesproken in dezelfde hotelkamer. Kim komt er als eerste aan. Ze vindt een dode vrouw in de kamer. Martijn laat op zich wachten. Kim geraakt in paniek. Wat moet ze hiermee en waar blijft Martijn? Kim neemt een impulsieve beslissing.
We leren in het verhaal ook Eva, Martijn en Corinne kennen. Maar hoe zijn hun levens met elkaar verbonden?

Dit is de officiële inhoud:
“Pas na tweeën ’s middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine.
Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand?
Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.”
In de literaire thriller ‘Kamer 305’ raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.

Wat vond ik van het boek?

Het verhaal is een literaire thriller. Eentje om U tegen te zeggen.

Je wordt meteen in het verhaal gegooid. De hoofdstukken worden per datum aangegeven en er wordt telkens van hoofdpersonage gewisseld, aangezien er in de ik-vorm wordt verteld. Dat is wel fijn, en geeft het verhaal meer diepgang. Je zit namelijk in de hoofden van de personages en ziet alles vanuit hun oogstandpunten.

Door de verschillende standpunten worden er ook gaandeweg kruimeltjes uitgestrooid die naar het grotere geheel leiden.

Er is heel duidelijk goed over het verhaal nagedacht, over de personages, de puzzelstukjes die gaandeweg worden uitgestrooid, de schrijfstijl, …
De personages zijn stuk voor stuk heel goed uitgewerkt, je leert de personages gaandeweg beter kennen, en door de ik-vertelstijl zit je ook in hun hoofden.
De puzzelstukjes die gaandeweg worden uitgestrooid geven niet teveel prijs, maar zeker ook niet te weinig. Ze geven je de zin om verder te lezen en jezelf vragen te stellen, je probeert linken te zoeken en te leggen, …
De schrijfstijl is mooi, haast filmisch geschreven. Ook de zelfreflecties die de personages doen, worden in mooie zinnen beschreven waar goed over is nagedacht.

De puzzelstukjes vallen heel mooi in elkaar en geen enkele vraag die je je gaandeweg stelt, blijft voor mij onbeantwoord.

Het boek is een pageturner, een whodunit en whydunit.
Ik wou telkens maar verder lezen, zelfs op de meest onmogelijke momenten. Je wilt weten wat er gebeurd is, wie het gedaan heeft en waarom.

Maar de allergrootste verrassing komt nog op het einde. Heerlijk, die laatste plottwisten en kwinkslagen naar het einde toe!

Dit boek heeft me echt uit mijn leesdip gesleurd.

Mijn score:
Cover: 5 * / 5
Verhaal: 4,5 * / 5
Ontwikkeling van de personages: 5 * / 5
Schrijfstijl: 4,5 * / 5
Diepgang: 5 * / 5

TOTALE SCORE: 4,5 * / 5

Meer info over het boek:
Kamer 305 van Yvonne Franssen
Schrijfster: Yvonne Franssen
Uitgeverij: Futuro Uitgevers
Aantal bladzijden: 232 pagina’s (e-book)
Te koop: Bij alle (online) boekhandels
Prijs: Paperback: € 18,95Ebook: € 9,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *